کرم مرطوب کننده مخصوص پوست چرب سینره
اطلاعات
2-تامین رطوبت پوست به مدت طولانی
3-تنظیم فعالیت غدد چربی پوست و جلوگیری از ایجاد جوش و یا آکنه
4-Oil Free
5-دارای خاصیت ضد التهابی و مناسب جهت پوستهای چرب و حساس
6-نرمی و لطافت و شادابی پوست
مزایا
نحوه استفاده
سوالات متداول
- آیا کرم مرطوب کننده سینره مخصوص پوست چرب موجب ایجاد جوش یا آکنه نمی شود؟
- آیا کرم مرطوب کننده سینره چین و چروک را از بین می برد؟
- آیا کرم مرطوب کننده سینره مخصوص پوست چرب سینره را می توان برای دست هم استفاده کرد؟
- آیا کرم مرطوب کننده مخصوص پوست چرب برای پوست خشک هم قابل استفاده است؟
- آیا کرم مرطوب کننده مخصوص پوست چرب برای پوستهایی که مختلط باشد (بعضی نواحی صورت پوست خشک دارد وبعضی نواحی پوست چرب) مناسب است؟
- طریقه مصرف کرم مرطوب کننده سینره مخصوص پوست چرب چگونه است؟
مقالات مرتبط
برای داشتن پوستی سالم و شاداب باید از پوست مراقبت نمود. اولین قدم در برنامه محافظت از پوست، تمیز کردن آن است که قبلاً Cleansing gel- Cleansing milk- Cleansing toner- face wash جهت تمیز کردن پوست از چربی، آلودگی ها، میکروارگانیسم ها و ... معرفی شدند.
قدم دوم در برنامه مراقبت از پوست، مرطوب کردن آن است. حفظ رطوبت پوست باعث نرمی و لطافت پوست می گردد.
قدم بعدی در مراقبت از پوست، محافظت در برابر اثرات زیان آور محیط و اشعه UV است و پس از آن تغذیه و حفظ الاستیسیته و کمک به حفظ ساختمان طبیعی پوست و واحد های تشکیل دهنده آن است که باعث می شود شما همواره پوستی سالم و شاداب داشته باشید.
اصولاً برنامه های مراقبت از پوست به تداوم و استمرار طولانی نیاز دارند و انتظار معجزه در اثر یک بار استفاده فکری نادرست است.
علاوه بر موارد ذکر شده استراحت کافی، دور بودن از استرس، استفاده از رژیم غذایی مناسب و مقادیر کافی آب، استفاده نکردن از مواد محرک پوست، استفاده از لوازم آرایشی با کیفیت مناسب و ... نکاتی است که باید در نظر گرفت تا پوست شما همواره در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد.
اعمالی که پوست انجام می دهد:
1. حفظ دمای بدن
2. حفظ اندام های داخلی از تابش اشعه UV
3. حفظ آب بافتها (بدن)
4. دفع مواد زائد (توسط عرق )
5. جلوگیری از ورود مواد و آلودگی های محیط از جمله میکروارگانیسم ها به داخل بدن (سد دفاعی)
6. تبادل حرارتی
7. کمک به شناخت محیط اطراف (حس لامسه)
ساختمان پوست:
همانطور که قبلاً گفته شد پوست از سه لایه اپی درم، درم و هیپودرم تشکیل شده است. لایه شاخی، خارجی ترین لایه پوست است. لایه شاخی از چندین لایه سلول مرده فشرده به هم تشکیل شده که نام آنها کورنئوسیت است. کورنئوسیت ها توسط ماده لیپیدی به هم چسبیده اند.
ضخامت لایه شاخی در نواحی مختلف بدن فرق می کند مثلاً در کف دست و پا کلفت تر و در قسمت پلک ها نازک تر است ولی به طور متوسط 10-15 ردیف سلول دارد. در لایه شاخی حدود 10-20 % آب وجود دارد و تمام تلاش ما برای نگهداری این آب است. وجود این آب برای حفظ الاستیسیته و نرمی پوست ضروری است.
اگر طبقه شاخی از روی پوست حذف شود روزانه 9 لیتر آب از بدن دفع می گردد.
چربی ها به تنهایی و به طور مستقیم قادر به تامین انعطاف و الاستیسیته پوست نبوده و فقط با ایجاد یک پوشش چرب (به طور غیر مستقیم) می توانند از تبخیر آب جلوگیری کنند.
آب موجود در طبقه شاخی به دو صورت است:
1. آب آزاد، که در صورت خشکی هوا خیلی سریع با محیط مبادله می گردد.
2.آب متصل، مولکولهای آب به کراتین متصل می گردند (پیوند هیدروژنی) و آب به راحتی قدرت خارج شدن از پوست را ندارد.
وجود کاتیونها، آنیونها و برخی پروتئین ها و اسیدهای آمینه به نگهداری آب درون پوست کمک می کند. (از طریق ایجاد اتصال با آب)
هیدراتاسیون پوست به سه عامل مهم بستگی دارد:
1.سرعت تبخیر آب از سطح پوست.
2.سرعتی که آب از طبقات عمقی پوست به طبقه شاخی می رسد.
3.قدرت نگهداری آب توسط طبقه شاخی.
تبخیر آب از سطح پوست یا از طریق ترشحات عرق صورت می گیرد و یا از طریق خود اپی درم. ترشح عرق کاملاً محسوس است ولی تبخیر آب از سطح اپی درم نا محسوس بوده و به همین علت Trans epidermal water loss یا به اختصار (TEWL) نامیده می شود. مقدار TEWL بین 0.2 تا 0.4 لیتر در روز می باشد.
میزان TEWL با رطوبت نسبی و درجه حرارت محیط تغییر می کند و هر چه مقدار رطوبت نسبی بیشتر باشد، میزان TEWL کمتر است و با افزایش درجه حرارت TEWL نیز افزایش می یابد.
میزان TEWL در پوست های سالم و طبیعی با پوست های دچار پسوریازیس و ایکتیوز متفاوت است. سن و جنس در میزان TEWL موثرند و با بالا رفتن سن، پوست خشک تر می شود. میزان TEWL در خانمها کمتر از آقایان است.
مکانیزم های طبیعی نگهداری آب لایه شاخی:
1. نگهداری آب توسط پیوند با موادی که در لایه شاخی وجود دارند:
طبقه شاخی دارای توانایی نگهداری آب بوده و این خاصیت در نتیجه وجود مواد جاذب الرطوبه ای به اسم عامل مرطوب کننده طبیعی یا NMF (Natural Moisturizing Factor) است که در طبقه شاخی وجود دارند.
ترکیبات NMF شامل اسیدهای آمینه آزاد، پیرولیدون کربوکسیلیک اسید، اوره، آمونیاک، کاتیونها و آنیونهای مختلف از جمله لاکتاتها می باشد. ترکیبات موجود در NMF نسبت به شستشو با آب مقاوم هستند ولی دترژنت های شدید الاثر مثل مایع ظرفشویی یا پودر رختشویی باعث خارج شدن NMF از لایه شاخی شده و پوست به سمت خشک شدن پیش می رود.
2. جلوگیری از تبخیر آب از سطح پوست:
مواد موجود در روی سطح پوست مانند یک لایه مقاوم به آب از خروج آب جلوگیری می نمایند.
انواع پوست:
پوست افراد مختلف بر اساس فعالیت غدد چربی در چهار نوع زیر دسته بندی می گردد: (این تقسیم بندی بر اساس پوست صورت انجام می گیرد)
1.پوست خشک
2.پوست چرب
3.پوست نرمال ( پوست نرم و لطیف است و منافذ پوست به زحمت دیده می شوند)
4.پوست های مختلط: این نوع پوست ها در ناحیه پیشانی ، بینی و چانه چرب هستند و در بقیه مناطق حالت نرمال یا حتی خشک دارند.
پوست چرب:
در افرادی که پوست چرب دارند، چربی پوست در اثر فعالیت بیش از حد غدد چربی است. چربی حاصل که سبوم نام دارد روی سطح پوست و مو پخش شده و منظره ای چرب و براق روی پوست ایجاد می کند. نقش سبوم در انسان کاملاً مشخص نیست ولی نقش آن در ایجاد ارتباط بین مادر و نوزاد به اثبات رسیده است.
عوامل ژنتیک و هورمونی، تغذیه، استرس و برخی مواد خارجی باعث تغییر در فعالیت این غدد می شوند. تغییرات هورمونی در دورن بلوغ، سیکل ماهیانه، استفاده از داروهای ضد بارداری و حاملگی روی ترشح سبوم اثر دارد.
پوست چرب قبل از بلوغ و در پیری دیده نمی شود بنابر این میتوان گفت که پوست چرب مشکل نسل جوان جامعه است و از آنجا که چربی پوست، فرد را مستعد آکنه می کند باید مورد توجه قرار گیرد.
کرم مرطوب کننده مخصوص پوست های چرب سینره:
در کرم مرطوب کننده پوست چرب سینره سعی شده تا میزان آب لایه شاخی به طور موثر به حد نرمال برسد بدون اینکه فراورده حالت پوشاننده داشته باشد. در تهیه این کرم علاوه بر تامین رطوبت پوست به طور موثر از موادی استفاده شده است که میزان چربی پوست را کاهش دهند و در نتیجه پوست شادابی، طراوت و شفافیت داشته و منظره چرب نیز نداشته باشد. در واقع تعادل میان آب پوست و سبوم به حد نرمال می رسد. این کرم باعث محافظت از پوست شده و از اثرات مخرب عوامل محیطی نیز جلوگیری می نماید. کرم مرطوب کننده سینره علاوه بر مرطوب نمودن پوست باعث پیشگیری از ایجاد چین و چروک می شود. این کرم قابل استفاده توسط افرادی با پوست مختلط نیز می باشد و به تعادل چربی در قسمتهای مختلف پوست کمک می کند.
این کرم حاوی مواد زیر می باشد:
- نیاسین آمید: این ماده یکی از ویتامین های گروه B می باشد که به ویتامین 3 B هم مشهور است. این ویتامین در بیش از 40 % واکنشهای بیوشیمیایی بدن شرکت داشته و نقش مهمی در سلامتی پوست ایفا می کند. نیاسین آمید باعث کنترل ترشح چربی پوست شده و در بهبود آکنه موثر است. این ماده باعث گشاد شدن عروق جلدی و افزایش خون رسانی به پوست می گردد. این عمل خود باعث افزایش اکسیژن رسانی و تغذیه بهتر پوست می شود. این ماده سنتز سرامید و کلاژن را تحریک نموده و در پیشگیری از چین و چروک موثر است. این ماده از انتقال ملانوزمها از ملانوسیت به کراتینوسایت ها جلوگیری کرده و باعث روشن تر شدن پوست و کم رنگ شدن جای جوش ها و اسکار ها می شود.
- دکسپانتنول: این ماده یکی از ویتامین های گروه B می باشد که براحتی به داخل پوست و فولیکول مو و ناخن نفوذ می کند. این ماده در بدن به پانتوتنیک اسید تبدیل شده و در سنتز کوانزیم A به کار می رود. دکسپانتنول سریعاً از پوست جذب شده و به لایه های عمقی پوست می رسد. دکسپانتنول قدرت پیوند با آب را داشته و آب را درون پوست نگه می دارد. این ماده نو سازی سلولها را افزایش داده و ترمیم پوست در اثر سوختگی ، اگزما و غیره را سرعت می بخشد. دکسپانتنول خارش و التهاب پوست را کاهش داده و باعث لطافت و نرمی پوست می گردد.
- NMF: این ترکیب مخلوطی از اسید های آمینه، اوره، پیرولیدون کربوکسیلیک اسید ، اسید لاکتیک، آنیونها و کاتیونهای مختلف است. مواد تشکیل دهنده این ترکیب همگی دارای وزن مولکولی پائین بوده و براحتی وارد لایه شاخی می شوند و در آنجا جایگزین NMF از دست رفته پوست می گردند. ( همانطور که گفته شد کاهش NMF در لایه شاخی، اصلی ترین علت خشکی پوست است). اوره که یکی از اجزا NMF است از دیر باز به عنوان مرطوب کننده مورد استفاده بوده است. اسید لاکتیک نیز جز آلفا هیدروکسی اسید ها است و خاصیت آلفا هیدروکسی اسیدها به عنوان مرطوب کننده بر کسی پوشیده نیست. قدرت مرطوب کنندگی پیرولیدون کربوکسیلیک اسید (PCA) نیز به حدی زیاد است که میزان آب را تا 50% وزن لایه شاخی افزایش می دهد. با استفاده از مجموع این مواد از همه خصوصیات آنها در فراورده سود جسته ایم تا تمامی مواد از دست رفته به پوست باز گردانده شوند و پوست قدرت حفظ رطوبت خود را باز یابد.
- Jojoba oil : این روغن از دانه گیاه Simmondsia chinesis بدست می آید و بسیار شبیه Sebum می باشد. این روغن عمیقاً جذب پوست شده و خاصیت نرم کنندگی و مرطوب کنندگی دارد. این ماده pH پوست را تنظیم کرده و در صورت تجمع چربی روی منافذ پوست به رفع این چربی اضافه نیز کمک می کند و خاصیت پاک کننده دارد. نرمی و لطافتی که این روغن به پوست می بخشد باعث بهبود چروکهای پوست شده و پوست جوانتر به نظر می رسد. علاوه بر این دارای خصوصیات ضد التهابی نیز می باشد و بدون ایجاد هیچ مشکلی روی پوستهای آکنه دار نیز مورد مصرف دارد.
- روغن آووکادو: به علت سرشار بودن از ویتامین E مشهور می باشد. ویتامین E طبیعی حدود 100 برابر ویتامین E صناعی قدرت آنتی اکسیدانی داشته و علاوه بر ایجاد نرمی و لطافت روی پوست براحتی از طریق پوست جذب شده ، پوست را از اثرات زیانبار رادیکالهای آزاد حفظ می نمایدبه همین علت وجود روغن آووکادو در محصولات باعث به تاخیر افتادن علائم پیری می شود.
- ویتامین E: به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کرده و از اثرات مخرب UV و رادیکالهای آزاد بر روی پوست جلوگیری می کند. این ماده اکسید شدن چربی های پوست را به تاخیر انداخته و از ایجاد چین و چروک جلوگیری می کند.
- Grapeseed oil : این روغن از هسته انگور گرفته می شود. براحتی از راه پوست جذب شده و سرشار از ویتامینهای A و E طبیعی و اسید های چرب ضروری (لینولئیک اسید) می باشد. این ماده کومدوژن نمی باشد و باعث تشدید آکنه نمی گردد. مواد آنتی اکسیدان موجود در آن از اثر رادیکالهای آزاد روی پوست جلوگیری می کند و همچنین دارای خواص سفت کننده پوست بوده و از ایجاد چین و چروک نیز جلوگیری می کند.
- Almond oil: توانایی نگهداری رطوبت پوست را برای چندین ساعت داراست و باعث تغذیه و افزایش الاستیسیته پوست می شود. این روغن برای پوست های خارش دار و ملتهب توصیه می شود.
- سیلیکونها: دایمتیکون و سیکلو متیکون: این مواد باعث می شوند که فراورده به راحتی روی پوست گسترده شود علاوه بر این سیلیکونها حالت پوشاننده داشته و یک سد محافظ در برابر عوامل محیطی ایجاد می کنند که باعث حفظ رطوبت پوست می گردند. این مواد هیچگونه حالت چرب یا روغنی روی پوست ایجاد ننموده ولی به پوست لطافت و نرمی فوق العاده ای می بخشند.